Tehokas Liidien Generointi Suomalaisille Kiinteistönvälittäjille: Vakautta, Kasvua ja Brändin Rakentamista Digitaalisen Asiakashankinnan Avulla

klaus luhtala
Apr 09, 2024By klaus luhtala

Digitaalisen Asiakashankinnan Vaikutus Kiinteistönvälittäjille Suomessa

Kiinteistönvälitysalan dynaamisessa ympäristössä tehokas digitaalinen asiakkaanhankintastrategia tarjoaa paitsi vakautta ja myös kasvumahdollisuuksia.

Mikäli et halua nojata ainoastaan itsesi tai tiimisi kontakteihin ja niiden kautta tuleviin asiakkaisiin taikka sitten julkisiin liideihin mitä eri palvelut myyvät noin 10 eri toimistolle alueellasi järkyttävään ylihintaan, sinun on luotava oma digitaalinen asiakkaanhankintasysteemi.

Tässä artikkelissa käyn toimivan digitaalisen asiakkaanhankintasysteemin perusteet.

Burj Al-Arab, Dubai

Oletukset

Yrityksen perustajana olen nähnyt eri alojen digitaalisen asiakashankinnan haasteet ja mahdollisuudet, niin vaativampien kuin helpompienkin. Oli kyse sitten SaaS-yrityksistä tai kiinteistönvälityksestä, yksi asia on selvä: jos et tiedä, mitä teet, menetät rahaa.

Markkinointi ja myynti nojaavat vahvasti tilastoihin ja datan analysointiin. Kun aloitat markkinoimaan joudut keräämään kaiken itse alusta alkaen. Olen itsekin aloittanut näin, mutta vuosien varrella tulokseni ovat parantuneet merkittävästi näkökulmien sekä kokemuksen kertyessä eri maiden markkinoilta sekä aloilta.

Älä siis oleta, että jos teet mainoksen, jossa hymyilet kauniisti kivassa asussa ja kirjoitat siihen: "Hei, olen Petri ja myyn asuntosi nopeasti ja tehokkaasti," saat siitä tuloksena viisi liidiä 200 poltetun euron jälkeen, joista kolme ei ole kiinnostunut ja loput kaksi ovat jo löytäneet toisen välittäjän.

Nyt avaan sinulle tehokkaan markkinointi strategian perusteet.

Beautiful view of Aura river at clear winter morning with street lights on and Turku Cathedral in the background

Mittaa ainakin seuraavat asiat

Avainindikaattorit (KPI): Laadukkaan Asiakashankinnan Ytimessä on

Kustannus Per Liidi: Tämä indikaattori kertoo, kuinka paljon sijoitat rahallisesti jokaiseen hankkimaasi liidiin. Optimaalisen strategian tavoite on pitää tämä luku mahdollisimman alhaisena samalla kun laatu säilyy.

Kun mainoksesi budjettina on 1000 euroa ja saat 100 liidiä silloin liidin hinta oli 10 euroa.

Ajanvarausaste: Tärkeä mittari, joka kuvastaa kuinka moni liideistäsi johtaa tapaamisiin. Korkea ajanvarausaste indikoi, että houkuttelet oikeanlaista yleisöä. Tähän indikaattoriin vaikuttaa välittäjän henkilökohtainen myynti taito sekä markkinointi strategian teema.

Jos ajanvarausasteesi on vaikka 25% saat silloin 100 liidillä 25 tapaamista.


Klousaus prosentti: Tämä mittaa, kuinka suuri osa tapaamisista johtaa lopulta kauppoihin. Tehokas strategia ja hyvä myyntiprosessi nostavat sulkemisastetta.

Jos klousaus prosenttisi tapaamisista on vaikka 20% saisit silloin ainakin noin 5 toimeksiantoa sekä ehkä pari tupla diiliä sijoittmalla 1000 euroa mainoskampanjaan.

Voit tehdä siitä laskelman että kuinka paljon tekisit siitä voittoa. Sille on syynsä miksi suurimmat kiinteistönvälitys bisnekset ovat kasvaneet sosiaalisella medialla.

Tärkeää


Tehokas liidien generointi ei ole vain mainontaa; se on lisä arvon tarjoamista potentiaalisille asiakkaille. Kun keskityt mainoskampanjoissasi jakamaan arvokasta ammatillista neuvontaa sen sijaan, että yrität tunkea palveluitasi myyntipuheilla, varmistat samalla, että brändisi kasvaa tehokkaammin kuin koskaan ennen kohdennetun mainonnan ja laajan näkyvyyden avulla.

Luxury property, beachside apartments  with beautiful blue skies, palm trees with gardens and sea and beach views. Holiday property in Spain on the Costa del sol.

Miten päätät markkinointi strategiasi teeman

Luit oikein – teema. Jos markkinointistrategiallasi ei ole teemaa, sillä ei ole myöskään selkeää suuntaa. Esimerkkeinä teemoista voivat olla esimerkiksi "Kannattaako minun odottaa korkoasteiden putoamista ennen kuin muutan?" tai "Laitakaupunki vs. keskusta: Millainen ympäristö tukee elämäntyyliäsi parhaiten?"

Teeman tulee herättää ideaalin asiakkaasi huomio, jotta voit myöhemmin kerätä heidän yhteystietonsa. Muista hyödyntää vahvuuksiasi ja alueita, joista tiedät eniten.

space gray iPhone X beside turned on laptop beside coffee and succulent plant

Toteutus - yksinkertainen liidien generointi strategia

Päätä markkinointi alusta. Oletetaan, että valitsit facebookin.

Sinun tehtäväsi on luoda yksi mainos, johon tarvitset kolme kuvaa, kolme otsikkoa, kolme primary tekstiä ja kolme kuvausta.

A/B-testaa tehokkain kuva viikko kerrallaan luomalla aina kolme uutta mainosta, joissa on samat tekstit ja otsikot mutta kolme eri kuvaa. Valitse aina tehokkain ja testaa sitten vastaavasti otsikot ja niin edelleen.

Lisäksi sinun on luotava "landing page". Mainokseen klikkaavat eivät voi ohjautua etusivullesi, vaan sinun on luotava uusi sivu, joka keskittyy strategiasi teemaan.

Luo liidimagneetti, kuten video, e-kirja tai lyhyt opas, joka liittyy kampanjasi teemaan. Keskity siihen, että liidi magneettisi luo lisä arvoa katsojalle ratkoen teemasi liittyviä ongelmia, huolia sekä informaatio puutteita. 

Vastineeksi liidi magneetista katsoja antaa hänen yhteystietonsa, joten rakenna kaikki näkyvä sitä ennen siten, että katsoja on niin kiinnostunut siitä mitä hän pääsee selvittämään liidi magneetista ettei lomakkeen täyttäminen tunnu esteeltä.

Tämä liidi magneetti sijoitetaan landing pagelle. Kun ihmiset antavat yhteystietonsa vastineeksi liidimagneetista, he osoittavat kiinnostuksensa teemaasi ja antavat sinulle mahdollisuuden tarjota omaa palveluasi.

Tämä on yksinkertaistettu versio markkinointistrategian kehittämisestä. Jos haluat tietää enemmän, voit jättää yhteystietosi etusivun alareunasta tai lukea artikkelin loppuun.

a view of a city at night from the top of a skyscraper

Kun liidien generointi tehdään oikein, se vahvistaa brändiäsi seuraavilla tavoilla:

Arvon Tarjoaminen: Jakamalla asiantuntevaa tietoa ja hyödyllisiä vinkkejä, et ainoastaan houkuttele asiakkaita, vaan myös rakennat luottamusta ja asiantuntemusta brändiisi liittyen.


Brändin Näkyvyys ja Maineen Kasvatus: Säännöllinen ja kohdennettu sisällön jakaminen sosiaalisessa mediassa ja muilla alustoilla kasvattaa brändisi näkyvyyttä ja parantaa mainettasi alueellasi.


Pitkäaikainen Asiakassuhde: Hyvän liidien generointistrategian avulla luodaan perusta pitkäaikaisille asiakassuhteille, jotka tuovat toistuvaa liiketoimintaa ja suositteluja.

New York City seen from the Roosevelt Island, USA.


Oikean Kumppanin Valinta

Strategia ja Tulokset: Valitsemalla oikean kumppanin, kuten meidän markkinointiyrityksemme, säästät suuremman summan kuin jos tekisit sen itse. Nord Reach toteuttaa palveluaan Euroopassa sekä Pohjois amerikassa, joten käytössäsi on alan markkinoinnin sekä asiakkaanhankinnan kokemus usealta eri markkinalta ympäri maailmaa.

Autamme sinua:

Räätälöityjen Strategioiden Luomisessa: Luomme yksilöllisiä strategioita, jotka vastaavat liiketoimintasi tavoitteita ja markkinoiden vaatimuksia. Kaikki strategiamme kuitenkin perustuvat muutamaan periaatteeseen, jotka toimivat kaikilla asiakkaillamme.

Joustavassa Muutosten Hallinnassa: Reagoimme nopeasti markkinoiden muutoksiin ja ehdotamme tarvittavia strategisia muutoksia. Toisin kuin muut toimistot, me emme hylkää asiakkaitamme luotuamme ensimmäisen kampanjan. Me päivitämme sekä parantelemme jokaisen asiakkaamme strategioita joka viikko pitäen yllä loistavat tulokset sekä mahdollistaen nopeankin yritys kasvun.

Tulosten Maksimoimisessa: Jokainen strategiamme perustuu valmiiksi toimiviin sekä optimoituihin strategioihin. Ne on suunniteltu säästämään asiakkaidemme aikaa sekä hermoja tarjoten liidejä, jotka ovat laadukkaita sekä halpoja.

Uspenski Orthodox Cathedral Church in Katajanokka district of the Old Town at summer evening, Helsinki, Finland. View from Meritullintori Street

Loppusanat


Tehokas digitaalinen asiakashankintastrategia on keskeinen osa menestyksekästä kiinteistönvälitysliiketoimintaa Suomessa. Valitsemalla oikean kumppanin varmistat, että strategiasi ei ainoastaan generoi liidejä, vaan rakentaa myös brändiäsi ja luo vakautta ja kasvua liiketoiminnallesi. Yhdessä voimme saavuttaa nämä tavoitteet ja viedä yrityksesi uudelle tasolle.